BLOG: Bratislavský víkend strávený v rozpálených uliciach #2

Cover_photo2.jpg

Vitajte pri druhej časti nášho putovania po bratislavských rozpálených uliciach za akciami, ktoré sa všetky ako naschvál konali 24. júna v hlavnom meste. Vopred upozorňujem, že ak ste nečítali PRVÚ ČASŤ našej cesty, určite tak spravte, inak Vám moje rečnenie príde možno trošku nezmyselné.

Od nášho posledného pochodu s panovníkmi vekov dávno minulých ubehli asi tri hodiny. Medzitým som sa kompletné spálil, a tak som sa musel stiahnuť do tieňa obľúbeného baru. Tam som si okrem jemného úpalu stihol vymeniť objektív a zmeniť si farebnú škálu fotoaparátu na moju obľúbenú „BNW“ (čiernobielu).

Urban_art_fest_namiestiesnp_1.jpg

Spravil som tak aj z toho dôvodu,  že mi pred pár mesiacmi dal môj starý otec svoj set značky Mamiya, v ktorom sa nachádzal aj telekonvertor kompatibilný s mojím objektívom. Hneď po jeho nasadení som z neho onemel.  Možno Vám predstavu spravia následné fotografie, na ktorých som si všetko ešte pekne v tieni vyskúšal. Proste retro.

Skuska_objektivu_4.jpg

Skuska_objektivu_1.jpg

Veľa jedla a ľudia rozvalení na brehu Dunaja

Ak chceme ešte dnes skončiť, mali by sme prejsť k ďalšej akcii. Tá nebola vôbec ďaleko, pretože sa stačilo premiestniť z Einsteinovej ulice do Sadu Janka Kráľa. Tam ma už čakalo potešenie s názvom Gurman fest 2017, kde som ako na potvoru zistil, že mám prázdnu peňaženku. O to som mal aspoň viac času na skupinu Le Payaco, ktorá práve hrala svoj koncert na počesť tohto večera v znamení obžerstva.

Gurman_fest_2.jpg

Gurman_fest_1.jpg
Gurman_fest_8.jpg
Gurman_fest_7.jpg
Gurman_fest_6.jpg
Gurman_fest_5.jpg
Gurman_fest_4.jpg
Gurman_fest_3.jpg

Možno trošku rýchlo, ale presúvame sa hneď aj na ďalšie miesto. Presnejšie o pár metrov ďalej cez cyklistický chodník. Zabudol som Vám totiž povedať (alebo som čakal na tento moment), že v meste sa v sobotu konal aj obrovský Urban Art Festival, ktorý na celkovo šestnástich miestach po celej Bratislave odpálil koncerty vyše 40 známych aj menej známych kapiel.

Urban_art_fest_magioplaz_3.jpg

Urban_art_fest_magioplaz_4.jpg
Urban_art_fest_magioplaz_1.jpg

Všetko bolo rozdelené podľa žánrov a práve na Magio pláži sa počas celého dňa rozliehala elektronická hudba v podaní viacerých DJ-ov. Atmosféra bola skvelá a okrem plážových radovánok si každý pri západe slnka vychutnával jedno studené orosené.

Urban_art_fest_magioplaz_2.jpg

Alebo aj viac, to už neviem, pretože som sa musel vybrať ďalej. Nový nadpis sa však nekoná, pretože po prekonaní starého mosta a „šafka“ som sa dostal k ďalším dvom pódiám, tentokrát rockovej a alternatívnej scény na Kamennom námestí a Námestí SNP.  Mrzí ma, že som nestihol vystúpenie skvelej kapely Bad Karma Boy, ale aspoň som si skočil na bandu The Swan Bride a trošku si oddýchol. Ale vážne iba trošku, pretože sa presúvame k poslednému eventu.

Urban_art_fest_namestiesnp_5.jpg

Urban_art_fest_namestiesnp_6.jpg
Urban_art_fest_namiestiesnp_1.jpg

Reggae tržnica a ďalšia kopa jedla

Na večer som sa tešil naviac. Nielen kvôli tomu, že teplota klesla konečne pod tridsať stupňov, ale aj kvôli posledným eventom, na ktoré som sa náramne tešil. Pred Starou tržnicou bol totiž ďalší (konkrétne dvanásty) Street Food Park, ktorý určite poznajú všetci fanúšikovia burgerov, hot-dogov a iných „jedál z ulice“.

Street_food_park_vol12_4.jpg

Street_food_park_vol12_5.jpg
Street_food_park_vol12_3.jpg
Street_food_park_vol12_1.jpg

To mi prišlo aj celkom vhod, pretože som celý deň nejedol. Tak po tom, čo som si vypýtal jeden bezlepkový Divina Burger od miestnej firmy, som sa presunul o pár metrov na moje posledné stanovisko. Tam ma už čakal veľký drevený nápis UPRISING s maskotom v podobe obrovského leva a každému bolo jasné, že nás čaká párty organizovaná najväčším reggae festivalom široko – ďaleko.

Street_food_park_vol12_2.jpg

Oficiálny názov akcie bol Pop Up Uprising 2017 a hojná účasť bola spôsobená okrem dobrého jedla aj akustickým koncertom skvelej kapely Medial Banana. Tí mi ulahodili svojím vystúpením v krásnom priestore Starej tržnice, pretože milujem fotiť koncerty. Aj keď to bolo miestami chaotické, tešil som sa a išlo o skvelé ukončenie tohto ťažkého dňa.

Pop_up_uprising_2017_7.jpg

Pop_up_uprising_2017_6.jpg
Pop_up_uprising_2017_5.jpg
Pop_up_uprising_2017_4.jpg
Pop_up_uprising_2017_3.jpg
Pop_up_uprising_2017_2.jpg

Ešte mi nedá nespomenúť event Dobový piknik v medickej záhrade počas celého dňa, na ktorý som sa však z organizačných a časových dôvodov už dostať nevedel. A už teraz naozaj končím a prikladám posledné fotografie. Dovidenia!

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk
Tento text je súčasťou blogovej sekcie portálu Bratislavaden.sk. Redakcia portálu nezodpovedá za obsahovú ani štylistickú stránku textu. V prípade, ak v texte identifikujete problém, neváhajte ho prosím nahlásiť na redakcia@bratislavaden.sk. Ak sa chcete pridať k bloggerom na Webnovinách, registrujte sa TU.
Máte tip na článok? Napíšte nám TU