Ikonický Club Sandwich. Jednoduchý postup, ktorý zvládnete aj doma

sendvič
sendvič Foto: www.shutterstock.com

Chrumkavý toastový chlieb, šťavnaté kuracie mäso, opečená slanina a vrstvy sviežej zeleniny – kombinácia, ktorá sa dá pripraviť rýchlo, no pôsobí ako jedlo z profesionálnej kuchyne. Club Sandwich patrí medzi najznámejšie sendviče na svete a preslávil sa najmä vďaka tomu, že v sebe spája kontrasty chutí aj textúr: niečo teplé, niečo studené, niečo chrumkavé a niečo jemné.

Club Sandwich recept:

Tento recept vychádza presne z prípravy, ktorá sa objavila vo verejne dostupnom videu. Je teda overený, jednoduchý a výsledok chutí rovnako dobre, ako vyzerá.

Čo budete potrebovať (1 porcia)

  • 50 g anglickej slaniny
  • 100 g kuracích pŕs
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 3 plátky toastového chleba
  • 1 vajce
  • 6 koliesok uhorky
  • 6 plátkov cherry paradajok
  • 3 čajové lyžičky majonézy
  • 2 listy ľadového šalátu
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • špáratka na spevnenie sendviča

Ako pripraviť pravý Club Sandwich

1. Zelenina ako základ sviežosti

Uhorku a cherry paradajky nakrájajte na kolieska. Z hlávky šalátu vyberte dva pevné listy.

2. Slanina musí byť chrumkavá

Anglickú slaninu opečte na panvici dozlatista. Keď pustí tuk a získa výraznú chrumkavosť, odložte ju bokom.

3. Kuracie mäso opečte natenko

Kuracie prsia osoľte a okoreňte. Na tej istej panvici, kde ste pripravovali slaninu, ho restujte približne 2–3 minúty z každej strany. Po opečení ho nechajte krátko odpočívať.

4. Volské oko s mäkkým žĺtkom

Do panvice rozklepnite vajce a opečte ho tak, aby mal žĺtok tekutý a bielko pevné. Okraje môžu byť mierne chrumkavé.

5. Toasty opečte dozlatista

Tri plátky toastového chleba opečte v toastovači alebo na panvici. Každý z nich potrite z jednej strany majonézou.

6. Prvá vrstva

Na spodný toast položte:

  • šalát
  • uhorku
  • paradajky
  • slaninu
  • volské oko

7. Druhé poschodie

Priložte stredný toast, majonézou smerom nadol. Opäť pridajte šalát a zeleninu, položte kuracie mäso a zvyšnú slaninu.

8. Posledná vrstva

Na vrch patrí tretí toastový plátok, opäť majonézou nadol. Celú „vežičku“ spevnite špáratkami, aby sa nerozpadla, a sendvič rozrežte diagonálne.

Ako ho podávať

Tento sendvič je taký výrazný, že chutí výborne aj samotný. Ak však chcete plnohodnotný obedový alebo večerný tanier, môžete k nemu pridať ľahký zeleninový šalát alebo chrumkavé hranolky.

Vrstvy teplých a studených surovín vytvárajú charakteristický kontrast, vďaka ktorému má tento sendvič svoje pevné miesto medzi najobľúbenejšími klasickými receptmi. Stačí kvalitné suroviny a jednoduchý postup – a na tanieri máte jedlo, ktoré pôsobí ako z bistra.

Odporúčané

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk