Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
00.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1. septembra 2018 Rady a tipy od Diskusia()
reklama:
reklama:

Broskyne som najskôr narezala a vložila ich do ľadovej vody. Potom som tento trik poradila susedke a tá si ho nemôže vynachváliť!

Pravdepodobne aj Vy patríte k tým gazdinkám, ktoré broskyne na zimu zavárajú a počas studených mesiacov ich potom pridávate do koláčov, alebo jete ako kompót k nedeľnému obedu. Je čas naučiť sa, ako sezónnemu ovociu ponechať jeho hodnoty a prestať jesť sladké a zakonzervované ovocie, keď ho môžete mať v pomerne čerstvej forme.

01 1.jpg

Broskyne sú presne tým sezónnym ovocím, ktoré znesie mráz. Ak si ich totiž zamrazíte, po rozmrazení z nich môžete majstrovať fantastické dezerty, koláčiky a iné maškrty, alebo si na nich jednoducho pochutnať len tak, pretože sa to môže. Ak dokážeme zamraziť maliny, jahody alebo ríbezle, pripravte sa na to, že to pôjde aj s broskyňami.

Neštandardné metóda

Aby zrelé broskyne nestratili nič zo svojej kvality, musíte dodržať istý postup, ktorý je pred zmrazovaním nevyhnutný. V prvom rade by broskyne idúce do mrazničky nemali byť ani príliš mäkké, ani príliš tvrdé. Mraziť by ste mali presne tie kúsky ovocia, ktoré sú „tak akurát“.

02 1.jpg

Ak máte skoré odrody, viete, že sú veľmi šťavnaté a mäkké, zle sa oddeľujú od kôstky a rýchlo sa z nich urobí kaša. Zamraziť ich môžete, ale po rozmrazení môžu byť mierne horkejšie.

Stredná trieda broskýň je na zmrazovanie ideálna. Jej plody sú stredne mäkké, menej šťavnaté a ľahko sa oddeľujú od kôstky.

Tzv. Americké broskyne sa od bežných líšia vysokým obsahom cukru a oddeliť ich od kôstky tiež nie je náročné. Aj tieto broskyne môžete pokojne zamraziť.

Broskyne „albertky“ možno mraziť bez akýchkoľvek obáv. No skôr, než sa do toho pustíte, všetky tieto odrody musia prejsť procesom odstránenia šupky.

03 1.jpg

Dodržať postup pred zamrazením je veľmi dôležité, aby si broskyne zachovali svoju kvalitu. Nesnažte sa preto niečo obísť, inak sa Vám to môže vypomstiť. Ako prvé si dajte do hrnca variť studenú vodu. Medzitým si nožíkom urobte do jednotlivých kúskov broskýň zárezy v tvare písmena „X“.

04.jpg

Keď voda vrie, vhoďte tam ovocie a nechajte ho tam obvariť 30 sekúnd. Potom broskyne vyberte a vhoďte ich do hrnca so studenou vodou. Odstráňte šupku a broskyne nakrájajte na plátky.

05 1.jpg

Broskyne naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a naukladáme plátky ovocia tak, aby sa navzájom nedotýkali. Prekryjem ich potravinovou fóliou a na noc ich dáme do mrazničky. Na druhý deň plech z mrazničky vyberieme a broskyne uložíme do jednej uzatvárateľnej nádoby. Takto môžu prečkať aj rok.

06 1.jpg

Chcete broskyne použiť a rozmraziť, nemusíte robiť nič výnimočné. Jednoducho ich nechajte rozpustiť pri izbovej teplote, alebo pomalšie v chladničke.

07 1.jpg

Vyskúšate? My určite áno!

reklama:

Odporúčané články

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies