Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo robiť, keď vás trápi nafúknuté bruško

reklama:
reklama:
Nafúknuté bruško
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Týmto veciam by ste sa mali vyhnúť alebo ich naopak začať robiť, aby vás nafúknuté bruško už nikdy nestretlo..

Nafúknuté bruško
www.gettyimages.com

Jedzte viac draslíka

Konzumácia veľkého množstva soli je pre naše telo zlá. Avšak pokiaľ do svojho jedálnička zaradíte aj potraviny bohaté na draslík, ako je špargľa, citrusové plody, melóny, paradajky a banány, pomôžu vám niektoré vedľajšie účinky soli vyvážiť.

Pitný režim

Voda napomáha odplaviť nečistoty z nášho tela von a udržuje tráviaci systém v chode. Takže si strážte, aby ste každý deň vypili aspoň 8 väčších pohárov vody. Čierna káva je tiež veľmi prospešná, čo sa týka dobrého trávenia, takže šálka čiernej kávy bez mlieka vám tiež neuškodí.

Pomáha mätový čaj

Podľa časopisu Health mätový čaj napomáha zmierniť plynatosť, podporuje trávenie a navyše zaženie hlad. A tiež nádherne vonia a skvele zaženie smäd v horúcich dňoch. Môžete ho piť ako teplý, tak studený.

„Nehltajte“

Rýchle hltanie jedla môže spôsobiť, že sa svojím sústom prehltnete aj vzduch, čo vedie k nadúvaniu. Majte na pamäti, že trávenie začína už v ústach a žuvanie jedla môže ovplyvniť viac, než si myslíte. Nechajte si teda na jedlo naozaj dostatok času a potravu pred prehltnutím poriadne rozdrviť.

Nepite perlivé nápoje

Bublinky v týchto nápojoch, dokonca aj v tých diétnych, spôsobujú opäť nepríjemné nadúvanie. Nahraďte ich radšej ochutenou neperlivou vodou s citrónom, limetkou či uhorkou.

Nežujte žuvačky

Aj žuvanie žuvačiek vedie k prehĺtaniu vzduchu, čo následne vedie k nadúvaniu. Pokiaľ potrebujete niečo žuť, skúste siahnuť radšej po cukríku alebo po popcorne s nízkym obsahom tuku.

Čítajte etikety

Pokiaľ nakupujete konzervované či mrazené potraviny uistite sa, že ich dávka sodíka nie je väčšia ako 500 mg, pretože aj sodík k nadúvaniu prispieva.

reklama:

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.