Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jahody
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com
reklama:
reklama:

Prečítajte si skvelé spôsoby ako zamraziť jahody

Sezóna sladkých a neodolateľne voňavých jahôd je v plnom prúde…

Ako ich zamraziť?

Jahody
www.gettyimages.com

Zamrazte ich celé

Pokiaľ chcete mať aj mimo sezóny jahody do bublanín, koláčov, knedlí aj do koktejlov, je najlepšie zamraziť celé plody. Pri následnom rozmrazovaní z nich totiž nevytečie toľko šťavy. Ak je to možné, vyberte si neotlčené pevné plody. Stopku odkrojte, jahody dajte do plastového sitka a jemne ich umyte studenou vodou. Nechajte dobre odkvapkať, rozložte na tácku alebo plech na pečenie a počkajte, kým uschnú. Ak by ste ich nechali mokré, primrzli by k sebe a nebolo by potom ľahké ich oddeliť. Dokonale oschnuté jahody aj s táckou vložte do mrazničky a nechajte ich zmraziť. Až potom ich dajte do igelitového vrecka alebo vhodnej krabičky a vložte znovu do mrazničky. Takto uskladnené jahody tam vydržia pokojne rok.

Roztlačte ich s cukrom

Ak nechcete mraziť celé plody alebo máte jahody, ktoré nie sú už toľko pevné, môžete ich roztlačiť, zasypať cukrom, premiešať a dať zmraziť v škatuľkách vo veľkosti podľa vašej potreby. Po rozmrazení ich servírujte so šľahačkou alebo kyslou smotanou ako dezert.
Náš tip:

Nezabudnite si jednotlivé obaly s ovocím pred vložením do mrazničky popísať. Na štítok napíšte druh ovocia a hlavne dátum uloženia.

Rozmixujte na pyré

Tie najmäkšie jahody potom môžete tyčovým mixérom rozmixovať na pyré. Záleží len na vás, či do neho pridáte cukor, prikvapneme trochu citrónu alebo ho necháte čisto prírodné. Pyré môžete zamraziť v škatuľkách, formičkách na ľad alebo použite obal na tlačenku – potom ho môžete podľa potreby odkrajovat ostrým nožom. Pyré môžete po rozmrazení využiť napríklad na prípravu mliečnych šejkov a smoothies či dochutenie nealkoholických aj alkoholických kokteilov . Vynikajúca je aj osviežujúca mrazená dreň.

Vyrobte si nanuk

Klasickú tvarohovú zmrzlinu milujú deti i dospelí. A keď navyše chutí po čerstvých jahodách, je ešte lepší. Túto pochúťku pokojne môžete pripraviť doma..Nezaberie vám to veľa času, budete vedieť, čo jete, a naviac ešte ušetríte. Vezmite si plnotučný tvaroh,  v prípade potreby ho môžete pokojne trochu zriediť mliekom či smotanou. Do neho potom vmiešajte rozmixované jahody. Záleží len na vás, či jahodové pyré do tvarohu zapracujete úplne, alebo vytvoríte len ľahké mramorovanie. Kto má rád väčšie kusy jahôd, môže pridať len pokrájané plody. Podľa chuti oslaďte. Na zmrazenie buď použite silikónové formičky na nanuky, ktoré zoženiete v každých domácich potrebách, alebo tvarohovú zmes zmrazte v plastových škatuľkách.
reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies