Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
28701146_2382359228456143_8783278625563368654_o.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
21. marca 2018 Rady a tipy od Diskusia()
reklama:
reklama:

Pripravujeme priesady listovej zeleniny

Po prvých dvoch mesiacoch na parapete pri priesadách papriky a zeleru vzchádzajú ďalšie rastlinky, predovšetkým rajčiny a baklažány.

V nasledujúcom období môžeme ešte vysievať rajčiny, a pripravujeme si taktiež priesady listovej zeleniny. Predovšetkým sú to skoré šaláty, kaleráb, kapusta, kel.

Predpestovať si môžeme aj priesady kvetových rastlín, medzi ktoré sa zaraďujú karfiol, bohatý zdroj vápnika, ako aj obľúbená brokolica. Pikírujeme a jednotíme silnejšie priesady zo skorších výsevov do štartovacích nádob a koncom mesiaca ich už môžeme otužovať.

ZAKLADANIE PARENÍSK A MINIZÁHRADIEK.

Vonku v tomto období využijeme čas na zakladanie vyvýšených záhonov, parenísk a minizáhradiek. Na vopred prichystané záhony môžeme rozhodiť kôpor, lobodu, ale aj harmanček či nechtík. Vedia, kedy majú vyklíčiť a ich náhodným výsevom kde-kade medzi hriadkami nič nepokazíme. Dodajú v lete záhrade prirodzenú divokosť a budú sa starať o zdravie hlavných plodín. Vonku na rýchlenie rebarbory využijeme rôzne nádoby či väčšie kvetináče, ktoré obrátime hore dnom a prikryjeme nimi pučiace listy. K polievaniu zatiaľ nemusíme prikročiť, o všetko sa postará pôdna vlhkosť. V priaznivejších dňoch už môžeme vysievať koreňovú zeleninu, ako aj špenát a cesnak, a v oblastiach s miernejším počasím aj hrášok, ktorý je mrazuvzdorný.

ZDROJ: Rady do záhrady – prof. Ivan Hričovský

reklama:

Odporúčané články

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies