Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sú chutné a sladké, aj napriek tomu pomáhajú spaľovať naše tukové zásoby

reklama:
reklama:
Figy a zdravie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gettyimages.com www.gettyimages.com

Zdravá maškrta s pozitívnymi zdravotnými účinkami na telo!

Aj tým sa vyznačujú figy, ktoré sú doslova zdravou bombou.

Figy a zdravie
www.gettyimages.com

Znižujú pocit hladu

Figy pomáhajú telu udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi. Okrem toho majú tiež nízky glykemický index. Po ich konzumácii dochádza k zníženiu pocitu hladu a vy už tak nebudete mať chuť na kalorické bomby v podobe čokolád či sušienok.

Dobrá vláknina

Sú dobrým zdrojom rôznych vláknin, ktoré napomáhajú znižovať cholesterol, zabraňujú zápche, čistia črevá a pomáhajú pri žlčníkových a pečeňových problémoch. Figy majú aj dosť draslíka, ktorý reguluje krvný tlak, a tak pomáha predchádzať kardiovaskulárnym chorobám.

Pre kosti

Odporúčajú sa tiež pri osteoporóze, pretože obsahujú vápnik a fosfor vo veľmi priaznivom pomere pre obnovu kostného tkaniva.

Sušené figy majú vyššie množstvo cukru a kalórií, než čerstvé. Hlavným problémom je, že čerstvé figy v supermarketoch nenájdete po celý rok a keď už aj, majú krátku životnosť. Ak trpíte cukrovkou a máte obavy o obsahu cukru v sušených fígách, mali by ste zvážiť figové listy ako alternatívu. Figové listy opakovane preukázali antidiabetické schopnosti. Štúdia, ktorá bola vykonaná skupinou vedcov ukázala, že diabetici, ktorí jedli figové listy na raňajky, vyžadovali menej inzulínových injekcií po zvyšok dňa.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.