Apríl mesiac pre detox pečene: Táto bylinka ju úžasne regeneruje!

Kráska, piť, zdravie,

Viete o tomto zázračnom orgáne všetko? Ako sa prejavuje jeho volanie o pomoc a čo ho očistí od toxínov vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

Podľa čínskeho kalendára je mesiac apríl mesiacom pečene. Čo to znamená? V tento mesiac je vaša pečeň viac citlivá a preto je dôležité, aby ste boli v apríli na tento orgán  opatrní – zvlášť, ak s pečeňou máte nejaký problém.

Viete však o pečeni všetko?

Je všeobecne známe, že pečeň je tzv. čističkou, filtrom tela. Všetky toxíny sú filtrované cez pečeň. Čo je menej známe a praktická medicína to možno nie veľmi priznáva, je fakt, že každá choroba pôvodne začína v pečeni. Preto sa odporúča detoxikácia pečene aspoň 2 x ročne – jar a jeseň.

Okrem filtrácie toxínov však pečeň dokáže aj veľa iných vecí:

  • vyrába glukózu, ktorá nám dodáva energiu – to znamená, že ak sa cítite unavený, chýba vám energia, je dobré vyčistiť pečeň
  • vyrába aminokyseliny, ktoré sa v tele stávajú proteínmi
  • vyrába steroidy a sexuálne hormóny. Ak chýba sexuálny apetít, ak ženy majú predmenštruačný syndróm a v menoapuze – je opäť dobré vyčistiť pečeň
  • vytvára tekutiny, ktoré spracovávajú potravu
  • produkuje žlč, ktorá rozkladá tuk
  • odstraňuje nedobrý cholesterol
  • ukladá imunitné bunky
  • produkuje interferon – silný zabijak baktérií
  • produkuje väčšinu telovej lymfy
  • vytvára prvky na zrážanie krvi
  • vytvára a ukladá vitamíny a železo

Nuž, má čo robiť – chúďa pečeň. Buďte k nej preto tolerantní, starajte sa o tento dôležitý orgán v tele. Úžasné na pečeni je to, že sa dokáže krásne regenerovať, ak jej pri tom pomôžete.

Ako jej teda pomáhať?

V prvom rade nejedzte veci, ktoré sú toxické a neprirodzené. Aj keď v súčasnosti je to dosť problematické, pretože chémia nás prenasleduje na každom kroku. Zvažujte preto starostlivo, čo konzumujete a hlavne – neprejedajte sa.

Inka Nemezis

O autorke: Mgr. Inka Nemezis sa rozpráva s dušou človeka. V odborných kruhoch sa to nazýva psychoterapia. Svoju prácu vníma ako poslanie. Zaoberá sa etikoterapiou – príčinou zdravotných problémov už 15 rokov. Pracuje s energiami, je majsterka REIKI. Vníma človeka ako celok – duch, duša a telo patria totiž neoddeliteľne k sebe. Je autorkou webových stránok

Pečeň vstrebáva aj emócie, snažte sa preto dať svoj život do rovnováhy.

Existujú v lekárňach, ale aj v obchodoch rôzne čaje, ktoré čistia pečeň.

Osobitnú pozornosť si však určite zaslúži  ostropestrec mariánsky. Je doslova balzamom pre pečeň.  Obsahuje zlúčeniny, ktoré odborníci označujú ako silymarín. Chráni tkanivá pečene a podporuje v nej regeneráciu buniek. Táto bylinka je vhodná pri akútnych a chronických zápaloch pečene, mononukleóze, aj v prípade cirhózy pečene. Nápomocná môže byť aj u nakazených žltačkou a pri rekonvalescencii, pozitívne výsledky sú aj pri žlčníkových kameňoch. Dostupný je tiež olej zo semien ostropestrca. Má horkú, no jemnú chuť, podporuje tvorbu žlče a pozitívne pôsobí na pečeň a ľadviny. Ostropestrec je aj skvelá prevencia pri užívaní liekov zaťažujúcich pečeň alebo pre povolania pracujúce s chemikáliami.

Ďalším pomocníkom pri detoxikácii pečene je koreň púpavy, oranžovo – červené plody kustovnice (dostanete určite kúpiť v zdravej výžive).

Pečeň je podľa tzv. orgánových hodín aktívna medzi 1 – 3 hodinou rannou, čo znamená, že aktívne pracuje na očisťovaní nášho organizmu. Zároveň regeneruje samú seba, čo najlepšie prebieha v ležiacej polohe a v teple. Preto v tomto čase sa neodporúča nič konzumovať, ani piť alkoholické nápoje.

Inka Nemezis

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom