
Babkina bábovka
Aj vy patríte k jej milovníkom? Nasledujúci recept sa nedá pokaziť. Vyskúšajte.
Bábovka. Aj vy ju máte rady? Tento koláčik však dokáže viac, ako potešiť naše chuťové poháriky. Vie vyčariť kúzlo domova, ak ju pripravujete pre svojich blízkych s láskou. Skúste ju upiecť podľa nasledujúceho receptu.
Babkina bábovka
Cesto:
4 vajcia, 250 g práškového cukru, 130 g masla, 1,25 dl vlažného mlieka, 250 g polohrubej múky, pol balíčka kypriaceho prášku.
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame striedavo vlažné mlieko a polohrubú múku. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.
Cesto rozdelíme na polovice. Do jedného pridáme kakao. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme do nej najprv svetlé a potom tmavé cesto. Vložíme do stredne vyhriatej rúry ( okolo 170 °C ) a pomaly upečieme.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.