Babičkina bábovka - recept

Bábovka
Babičkina bábovka mm

Aj vy patríte k jej milovníkom? Nasledujúci recept na sa nedá pokaziť. Vyskúšajte babičkinu bábovku.

Bábovka. Aj vy ju máte rady? Tento koláčik však dokáže viac, ako potešiť naše chuťové poháriky. Vie vyčariť kúzlo domova, ak ju pripravujete pre svojich blízkych s láskou. Skúste ju upiecť podľa nasledujúceho receptu.

Babkina bábovka

Cesto:

4 vajcia, 250 g práškového cukru, 130 g masla, 1,25 dl vlažného mlieka, 250 g polohrubej múky, pol balíčka kypriaceho prášku.

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame striedavo vlažné mlieko a polohrubú múku. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.

Cesto rozdelíme na polovice. Do jedného pridáme kakao. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme do nej najprv svetlé a potom tmavé cesto. Vložíme do stredne vyhriatej rúry ( okolo 170 °C ) a pomaly upečieme.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk