Upečte si ten najčokoládovejší koláč na svete!
Suroviny na koláč Brownie:
250 g horkej čokolády 70%, 250 g masla, 3 vajíčka, 230 g hnedého cukru, 2 KL vanilkového extraktu, 110 g múky, 40 g kvalitného kakaa, 130 g čokoládových chipsov, alebo polámaných kúskov horkej kvalitnej čokolády. Toto množstvo je určené na štvorcový plech alebo nádobu na pečenie o rozmere 22 cm.
Postup:
Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Formu na pečenie potrite maslom a vysypte múkou, prípadne použite papier na pečenie.
Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo spolu s 250 g čokolády. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Potom odložte zmes na bok trochu vychladnúť.
Do misky dajte vajíčka, cukor, vanilkovú esenciu a mixujte do peny. Túto penu opatrne primiešajte k rozpustenej čokoláde. Potom preosejte k tomu múku a kakao, a vareškou jemne miešajte, kým sa masy nespoja. Na záver prisypte polámané kúsky čokolády a jemne ich vmiešajte do masy.
Opatrne preložte zmes do misy na pečenie a zarovnajte povrch.
Pečte približne 30 minút. Myslite na to, že povrch brownie musí byť pevný a chrumkavý, kým vnútro by malo zostať vlhké. Pred krájaním treba brownie vyklopiť na mriežku a nechať úplne vychladnúť.
Prajeme sladkú čokoládovú chuť!