Bratislavaden.sk
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jablkový závin, koláč, jedlo, sladkosť, recepty, jablko, štrúdla
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
reklama:
reklama:
reklama:
7. októbra 2018 LifestyleRecepty a nápady od Milota MezeiováSITA

Jablkový ťahaný závin

Jabĺčka na našich záhradkách dozrievajú. Neviete čo s nimi alebo obľubujete jablkové múčniky? Dnes je tu pre vás ďalší jablkový recept.

Na prípravu jablkového závinu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

Cesto

250 g hladkej múky, šálka vlažnej vody, 1 polievková lyžica masti, 1 malá lyžička octu, štipka soli a 1 žĺtok.

reklama:

Hladkú múku preosejeme, zarobíme šálkou vlažnej vody, do ktorej sme pridali lyžicu masti, ocot, soľ a žĺtok. Cesto dobre vypracujeme, urobíme bochník. Dáme ho na pomúčenú dosku a prikryjeme ohriatou miskou. Po pol hodine cesto trochu vyvaľkáme, na pomúčenom obruse opatrne dotenka vytiahneme, potrieme rozpusteným maslom, pokvapkáme rumom.

Posypeme trochu na masle osmaženou strúhankou, tenko nakrájanými (ošúpanými) jablkami, škoricovým cukrom a znovu pokvapkáme roztopeným maslom. Pre lepšiu chuť môžeme pridať trošku strúhanej citrónovej kôry, hrsť nadrobno posekaných olúpaných mandlí, hrsť hrozienok.

Cesto pomocou obrusu zvinieme opatrne položíme na vymastený plech a celý závin potrieme vlažným maslom. V dobre vyhriatej rúre upečieme dozlatista a posypeme vanilkovým cukrom.

reklama:

Odporúčané

K téme

Zahrajte sa na barmana a spríjemnite si príchod jari Rozdrvenými cukríkmi si natierala nohy. Jej chodidlá po týždni vyzerali takto

Témy

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.