Jahôdky sladučké. Dnes máme pre vás recept, kde dokonale vynikne ich chuť. Vyskúšajte.
Na jahodovú mňamku budeme potrebovať:
Cesto: 200 g hladkej múky, štipka soli, 100 g masla, 0,12 l smotany na šľahanie
Plnka: 0,3 l mlieka, 80 g krupicového cukru, 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou, 100 g masla, 300 g jahôd, 1 tortové želé
Postup:
Múku preosejeme so štipkou soli a pridáme na malé kúsky nakrájané maslo a smotanu. Všetko spolu spracujeme na hladké vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odležať. potom ho rozvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu s priemerom 30 cm. Povrch cesta poprepichujeme vidličkou, položíme naň alobal a popritláčame. Predpečieme ho pri teplote 200 °C asi 15 minút, odstránime alobal a korpus dopekáme ďalších 15 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť vo forme.
Krém:
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť. Krém rozšľaháme elektrickým šľahačom a pridáme na kúsky nakrájané maslo. Všetko spolu vyšľaháme na hladký krém, ktorý rozotrieme na vychladnutý korpus a na povrch naukladáme nakrájané jahody. Koláč uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme želé, ktoré uvaríme podľa návodu na obale.