Recept na celozrnné lievance s medom - kráľovské raňajky

Celozrnné lievance
Celozrnné lievance Thinkstock

Urobte si skvelé víkendové raňajky. Tu vám prezradíme chutný recept na celozrnné lievance s medom. 

Suroviny

Na celozrnné lievance budeme potrebovať:

100 g hladkej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej hladkej múky, 1 lyžička mletej škorice, 2 vajcia, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny, 4 lyžice medu, 120 ml cmaru, grécky jogurt, čučoriedky a jahody na ozdobenie

Postup

Celozrnnú a bielu múku zmiešajte s kypriacim práškom, škoricou a sódou. V inej miske zmiešajte cmar, vajce, med a policu jogurtu.

Rozohrejte panvicu, potrite ju olejom a opekajte na nej lievance (2 až 3 lyžice cesta na jeden lievanec) zhruba 1-2 minúty na každej strane.

Podávajte s jogurtom, čučoriedkami, jahodami alebo iným ovocím.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk