Krehké fánky od babičky

Fánky, vyprážaný koláč, jedlo, fašiangy, šišky, pečenie, recept
Thinkstock

Vynikajúce tradičné fašiangové jedlo, ktoré vždy poteší.

Budeme potrebovať

Suroviny:

300 g hladkej múky, 60 g masla alebo margarínu, 2 žĺtky, pol lyžice cukru, 2 lyžice umu, 6 lyžíc kyslej smotany, soľ, olej na vyprážanie, práškový cukor na posypanie

Postup:

Z preosiatej múky, zmäknutého tuku, žĺtkov, cukru, umu, smotany a štipky soli vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát, ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky, ktoré v strede ešte dvakrát narežeme.

Vyprážame v horúcom oleji dočervena. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať s jahodovou penou pripravenou zo zvyšných bielkov.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom