Bratislavaden.sk
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
koláč, pečenie, recepty, jablkovo hruškový nákyp
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Thinkstock
reklama:
reklama:
reklama:
30. septembra 2018 LifestyleRecepty a nápady od Milota MezeiováSITA

Krehký jablkovo hruškový nákyp

Ovocné koláče patria medzi tie najlepšie. Dnes opäť jeden recept pre vás, po ktorom si budete oblizovať prsty.

Na jablkovo hruškový nákyp budeme potrebovať

Suroviny

1/2 kg jabĺk, 1/2 hrušiek, 200 g masla, 200 práškového cukru, 1/2 lyžičky škorice, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200 g orechov, 200 g strúhanky, 50 g polohrubej múky, 6 vajec, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie zapekacej misy, 200 ml smotany, 50 g kryštálového cukru, citrónová kôra

reklama:

Postup

Maslo rozpustíme, pridáme práškový a vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a štipku soli. Všetko premiešame, pridáme pomleté vlašské orechy, strúhanku a postupne vmiešame štyri vyšľahané vajcia.

Zapekaciu misu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme cestom. Poukladáme naň štvrtinky jabĺk i hrušiek a vložíme na 25 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.

reklama:

Zostávajúce dve vajcia zmiešame so smotanou, kryštálovým cukrom i múkou a vylejeme na ovocie. Nákyp znovu vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút doružova.

reklama:

Odporúčané

K téme

Rio Mare Insalatissime predstavuje fantastickú novinku – Tuniakový šalát ŠOŠOVICA so žltou mrkvou a paradajkami Zahrajte sa na barmana a spríjemnite si príchod jari

Témy

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.