Marcel Ihnačák a jeho hostina s receptami

Hostina.jpg
Foto: Bux.sk

BRATISLAVA 16. decembra (DámskaJazda.sk) – Kniha Hostina s podtitulom menej je niekedy viac ponúka 54 receptov, vďaka ktorým objavíte nové kombinácie chutí.
Nechajte sa inšpirovať a pripravte polievky, mäso, zeleninu či dezerty tak, aby ste so svojimi blízkymi zažili skutočnú hostinu.

Šéfkuchár Marcel Ihnačák vás v tejto knihe presvedčí, že hostina nemusí znamenať iba veľkú slávnosť či hody. Dokonalú hostinu si so svojimi blízkymi a priateľmi môžete vychutnať kedykoľvek. Budú ňou aj spoločné raňajky, obed či večera, ak ich pripravíte z kvalitných surovín a s láskou.

„Dobré jedlo naozaj spája ľudí, upevňuje vzťahy a vytvára nové priateľstvá,“ tvrdí Marcel Ihnačák. „Hostina nie je o množstve, ale hlavne o kvalite, o delikátnej chuti a kráse na tanieri. Ľudia, ktorí odmietajú objavovať nové chute a kombinácie sa ukracujú o najkrajšie gastronomické pôžitky.“

Udeny pstruh s hruskami a cernicami.jpg
Foto: Bux.sk

Jeho kniha Hostina je preto pre tých, čo radi varia a chcú spoznávať nové veci. Všetkých 54 receptov vychádza zo základov kontinentálnej európskej kuchyne. Tá je nám blízka, takže nebudete mať problémy s ingredienciami.

Tak napríklad v časti Pestré rána na tanieri vám dá recept na bruschettu s pistáciovým maslom a prosciuttom, či tvarohový krém s rebarborovou marmeládou.
V kapitole o polievkach nájdete tri vychýrené polievky a la Ihnačák – paradajková, gaspacho a cibuľová polievka.
Určite vám urobí chúťky receptami na cícerové placky s avokádovým dipom, pastu riso so špargľou a hráškom, bylinkové halušky s morčacím mäsom a paradajkami, alebo kačacie stehná s červenou repou a so slivkami.
Ak máte chuť na dezert, vyskúšajte kokosové palacinky s mascarpone a granátovým jablkom, opekance s makom, maslom a hruškou, či tvarohové lievance s creme fraiche a jahodami.

Bruschetta s pistaciovym maslom.jpg
Foto: Bux.sk

Marcel Ihnačák je vyučený kuchár, ktorý sa ako 23-ročný stal šéfkuchárom pražskej luxusnej reštaurácie Století, kde varil pre prezidentov Vyšehradskej štvorky, ale aj hostí ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein.
V Londýne pracoval v špičkovej reštaurácii Pied á Terre, ocenenej dvoma hviezdičkami Michelin. Po jej požiari v roku 2004 skúsil šťastie v reštaurácii Fifteen , ktorú vlastní Jamie Oliver, a zakrátko sa stal jeho zástupcom.

Po návrate na Slovensko pracoval ako šéfkuchár v reštauráciách Liviano, Fashion Café a Au Café. Následne odišiel pracovať do luxusnej reštaurácie Toscana v hoteli DoubleTree by Hilton Bratislava.
V máji 2011 mal na starosti hokejové majstrovstvá sveta v Bratislave. Spolu s tímom kuchárov zabezpečoval catering pre vyše 2500 hostí denne a okrem národných tímov Slovenska, Švédska, Česka varil aj pre najlepšie svetové kluby ako New York Rangers či AS Roma.

Informačný servis

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom