Netradičné spojenie umenia a predstavenie novej kuchyne

Titul.jpg

Kde? Bratislava, interierové štúdio STOPKA/ Miele Center, 4.marec 2020

Cieľom spojenia umenia sochárky Jany Brisudovej a predstavenie novej kuchyne SieMatic SLX Pure je odprezentovať, že aj umenie dokáže byť na zjedenie. To, čo spája tieto dva svety, sú jedinečnosť, štýl a výnimočnosť. Myšlienka prezentovať umenie ako súčasť života, sa stala našou výzvou.

JANA BRISUDOVÁ

Bola žiačkou jedného z našich najvýznamnejších sochárov, Tibora Bártfaya. Jana Brisudová je už etablovanou sochárkou na výtvarnej scéne. V súčasnosti je asi jedinou ženou, ktorá sa venuje sochárskemu prejavu v materiály bronz na Slovensku. Brilantnosť a precíznosť bronzových plastík a reliéfov je charakteristickým znakom jej tvorby. Je to predovšetkým modelácia, ktorá plní u nej funkciu vnútornej architektúry prenikajúcej na povrch sochy. Na tejto výstave okrem klasickej tvorby pripravila aj kolekciu chutných, šťavnatých a výživných bronzových sôch, často s erotickým podtónom, no zároveň stále nesúcim punc elegancie a noblesy. Už názvy diel „Schopenhauerove kúpačky“, „Mrazivá vášeň“, či viac kompozícií rôznych tvarov podôb ustríc a animálnych motívov sa prelínajú v jej tvorbe do súčasných interiérov od design domu Stopka.

Viackrát vystavovala v Prahe, Rakúsku (Viedeň, Hainburg), v Taliansku, v Strassburgu, v Bruseli, v Španielsku, v USA (N.Y., Miami, Washington), samozrejme na Slovensku, a v jej rodnom meste Bratislave mala v rokoch 2008 – 2019 cez 20 výstav, či už individuálnych, alebo spoločných.

Jana Brisudová je autorkou mnohých prestížnych ocenení ako napríklad Slovenka roka, či Eurydika (ceny SOZA pre hudobníkov) a iné. Je členkou spolku výtvarníkov Slovenska.

JURAJ STOPKA

Naše dielo – rodinná firma je to, na čo sme hrdí.“

Na slovenskom trhu pôsobí interiérové štúdio Stopka už od roku 2008. Štúdio Stopka využíva know-how svojich architektov a dizajnérov, zručnosť a um servisných pracovníkov a silu najkvalitnejších svetových značiek, ktoré zastupuje.

Nemecká značka SieMatic, ktorú Stopka zastupuje,  je známa hlavne ako producent a vynálezca kuchýň bez rukovätí. Pri príležitosti 90. výročia značky, siahol SieMatic po novej interpretácii svojho vlajkového riešenia a pripravil ušľachtilú líniu SieMatic SLX Pure. Tento nový koncept, ktorý posúva eleganciu bezdržadlového otvárania na vyššiu úroveň získal ovácie aj u medzinárodnej poroty expertov na Iconic Awards 2020. Tí prisúdili puristickej kuchyni ocenenie Best of best v kategórii Kuchyňa a domácnosť.

Koncept kuchyne SLX Pure, ktorý stanovuje nové štandardy.

Výsledkom je pocta filozofii dizajnu: Novo definovaný dizajn, úplne bez úchytiek, jednoduchosť, ktorá je o krok ďalej a nadčasovosť, interpretovaná pre našu dobu.

Šéfkuchár – OTTO VAŠÁK

V Prahe pracoval v sieti reštaurácií Ambiente a v sietí reštaurácii Riccarda Lucque.

Posledné 3 roky pracoval v reštaurácii La Degustation Boheme Bourgeois ocenenej michelinskou hviezdou.

Po tejto skúsenosti dostal ponuku šéfovať v novo otvorenej reštaurácii ESSENS, ktorá sídli na Južnej Morave, priamo v objekte budovy Chateau de Frontier / Hraničnom zámku, ktorý je súčasťou Lednicko-Valtického areálu zapísaného na Zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

V tejto reštaurácii pôsobí už druhý rok. Cieľom reštaurácie ESSENS je pripraviť hosťom pokrmy, ktoré nemajú iba úlohu zasýtiť, ale prebudiť aj tie najospalejšie chuťové poháriky a navodiť tak príjemné pocity. Aj pre dnešný večer si pripravil Otto Vašák špeciálne menu vo forme fingerfoods, ktoré sú zložené z kvalitných sezónnych surovín.

WINE LOVERS CLUB

Wine Lovers Club prezentuje jednu z najširších, najkvalitnejších a najkomplexnejších ponúk zahraničných a slovenských vín.

Venuje sa importu a distribúcii prémiových vín na slovenskom trhu, ktoré si dnes večer budete môcť vychutnať.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom