Pečieme na Veľkú noc: Jarné veľkonočné sušienky

Sušienky

Jarné veľkonočné sušienky

Ingrediencie:

300 g hladkej múky

150 g zmäknutého masla

1 lyžička vanilkovej esencie

1 vajce

1 uvarený žĺtok

100 g práškového cukru

  1. Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a nechajte min. 2 hodinky chladiť v chladničke. Vychladené cesto rozvaľkajte na plát o sile 3-4 mm. Môžete cesto vaľkať medzi dvomi potravinovými fóliami, aby ste nezapracovávali do cesta príliš veľa múky.
  2. Vykrajujte ľubovoľné tvary podľa svojich možností – napríklad formičkami v tvare vajíčok, zajačikov a kuriatok. Na tento typ cesta možno použiť aj pečiatky. Tvary preneste na plech vystlaný papierom
    na pečenie (ak používate pečiatky, je dobré nechať plech s vykrojenými tvarmi ešte 20 min vychladiť v chladničke, aby ste mali istotu, že vám vytlačené vzory zostanú i po upečení)
  3. Vložte do rúry vyhriatej na teplotu 170 stupňov. Pečte cca 8-10 min. Sušienky po upečení presuňte na mriežku a nechajte vychladnúť. Potom už môžete zlepovať a zdobiť podľa svoj ho.

Recept pripravila Lucie Jahelková z výživového poradenstva „FoodBodyLife“ viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom