Recept: Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka
SB

Vyskúšajte bábovku vhodnú pri bezlepkovej diéte.

Suroviny na prípravu:

4 vajcia

200 g práškového cukru

100 ml vody

100 ml oleja

230 g bezlepkovej múky Schär Mix C

1/2 prášku do pečiva

2 PL bezlepkového kakaa

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s lyžičkou práškového cukru do peny. Do žĺtkov pridáme práškový cukor a šľaháme do penista, kým hmota nie je tuhá. Potom pridáme olej a prešľaháme. Nasleduje voda, ktorú opatrne prišľaháme, pridáme 1/2 prášku do pečiva a múku. Všetko spolu prešľaháme, kým nezískame hmotu bez hrudiek.

Do hmoty opatrne vareškou primiešame jednu lyžicu bielkového snehu. Potom opatrne priemiešame aj zbytok, dávame pozor, aby sa sneh nepolámal. 3/4 hmoty vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme si na predtým potreli maslom a vysypali múkou. Do zbytku hmoty primiešame opatrne metličkou kakao. Vylejeme do bábovkovej formy a dáme piecť do rúry pri teplote 170 stupňov Celzia.

Bezlepkové cesto treba piecť pomaly, ak sa vám zdá, že cesto príliš rýchlo hnedne, stiahnite teplotu na 160 stupňov Celzia. Pred vytiahnutím z rúry skontrolujte, či je prepečené aj vnútro bábovky. Ak nie, stiahnite teplotu na cca 150 stupňov Celzia a povrch bábovky zakryte papierom na pečenie. Bude potrebovať ešte možno 5-10 minút, skúste špajlou, či je vnútro prepečené. Vďaka tomu sa vnútro krásne vypečie a máte záruku, že bábovka nebude vo vnútri nedopečená. Po vytiahnutí z rúry bábovku vyklopte na tanier a posypte práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk