Recept: Božská horúca čokoláda

Horúca čokoláda
Thinkstock

Táto dobrotka padne vynikajúco vhod na zahriatie pri návrate domov z chladného dňa.

Pripravíme si tieto suroviny:

4 šálky mlieka

1 tyčinka škorice, lístky čerstvej mäty alebo 2 vanilkové struky

300 g kvalitnej čokolády

šľahačka na servírovanie

mini marshmallow na ozdobu

Príprava:

Mlieko zohrejeme v menšom kastróliku. Pridáme škoricu, mätu alebo vanilku. Necháme 10 minút postáť na miernom plameni. Potom mlieko precedíme a vrátime naspäť do hrnca. Mlieko opäť zohrejeme, pridáme nalámanú čokoládu a metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Servírujeme okamžite, ozdobíme buď šľahačkou, postrúhanou čokoládou alebo marshmallows.

Dobrú chuť a nech vás táto dobrotka poriadne zahreje!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom