Recept: Šalát s bryndzovou zálievkou a mladou cibuľkou

Recept: Šalát s bryndzovou zálievkou a mladou cibuľkou
Recept: Šalát s bryndzovou zálievkou a mladou cibuľkou Thinkstock

Pripravte si chutný šalát s originálnou bryndzovou zálievkou a mladou cibuľkou. 

Šalát s bryndzovou zálievkou

chery rajčiny

stopkatý zeler

mladá cibuľka

kôpor

panenský olivový olej

3 ks citróny

čili papričky

bryndza LIPTOV

med

soľ, čierne korenie

Postup

Olivový olej vymiešame metličkou s citrónovou šťavou (2:1). Pridáme kôpor, malú časť bryndze, tak aby nám vznikla nie príliš hustá omáčka. Dochutíme medom, soľou, čiernym korením a v prípade potreby pridáme ďalšiu citrónovú šťavu. Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a prelejeme bryndzovým dresingom. Šalát môžeme podávať samostatne, alebo ako prílohu k hovädziemu, alebo jahňaciemu steaku.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom