Škótsky šéfkuchár používa pizzu ako jedlé plátno

Škótsky šéfkuchár používa pizzu ako jedlé plátno
Domenico Crolla

„Pizzový maliar“ Domenico Crolla tvorí zaujímavé portréty hviezd priamo na typickej talianskej pochúťke.

Domenico Crolla, 45-ročný Škót s talianskymi koreňmi, už od detstva pracoval v rodinnej reštaurácii svojho otca. Kreativita a túžba po slobode ho však hnali za jeho snom – otvorením vlastnej reštaurácie. Dnes je majiteľom mnohokrát ocenenej reštaurácie Bella Napoli, no na vavrínoch nezaspal. Cesto na pizzu začal používať ako maliarske plátno, z ktorého pomocou paradajkovej omáčky a syra vytvára originálne portréty hviezd. Výsledné diela potom lahodia nielen oku, ale aj chuťovým pohárikom.

Škótsky šéfkuchár používa pizzu ako jedlé plátno
Domenico Crolla

„Pizza je pre mňa ako na mieru šitá móda – do detailu vypracovaný produkt vytvorený schopnými krajčírmi za použitia tých najjemnejších materiálov a s pozornosťou venovanou každej maličkosti,“ uviedol šéfkuchár.

Crollova kariéra „pizzového maliara“ začala po tom, ako vytvoril portrét Brucea Leeho, ktorý sa hercovej dcére tak zapáčil, že mu napísala ďakovný list. To šéfkuchára inšpirovalo k tvorbe ďalších jedlých portrétov. Dnes v jeho rozsiahlej zbierke nechýba Marilyn Monroe, Frank Sinatra, Robbie Williams, Beyoncé či Rihanna.

Pri tvorbe svojich portrétov nepoužíva žiadne digitálne pomôcky. Suroviny kladie na cesto rovnako, ako maliar kladie farby na plátno. Upečené pizze nielen dobre vyzerajú, ale ešte lepšie chutia.

„Nemám rád, keď ma škatuľkujú len ako výrobcu pizze, ale je pravda, že som v jej výrobe veľmi dobrý a je to aj moje obľúbené jedlo,“ uviedol Crolla. „Moja reštaurácia nie je pre mňa len kariérou, je to životný štýl, súčasť mojej DNA,“ dodal maliar jedlých portrétov, ktorý do svojho „kuchynského ateliéru“ čoskoro pridá nové chutné obrazy.

www.odditycentral.com

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom