Bratislavaden.sk
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
nátierky, pomazánky, chlieb, raňajky, varenie, pažítka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
nátierka Thinkstock
3. mája 2015 ŠoubizHviezdne novinky od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Skvelé recepty: Natrite si zdravie

Máme pre vás niekoľko vynikajúcich receptov, ktoré prospejú aj vášmu zdraviu.

4 nátierky, ktoré si zamilujete. Ako na to? Tu sú recepty:

Cibuľová s tymianom

Suroviny

4 cibule, olivový olej, 150 g kyslej smotany, 125 g syra Lučina, 1 lyžicu nasekaného tymianu, soľ, mleté čierne korenie

Príprava

Cibuľu očistíme, nakrájame najemno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a cibuľu veľmi pozvoľna osmažíme do zlatista. Potom cibuľku scedíme a necháme odkvapkať a vychladiť. Do misky dáme kyslú smotanu, syr, tymian a vychladnutú cibuľku. Všetko dôkladne premiešame a uložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Nátierku v miske ozdobíme vetvičkou čerstvého tymianu.

Nátierka z pečených paprík

Suroviny

2 žlté papriky, 2 červené papriky, 1 lyžicu olivového oleja, 4 vetvičky tymianu, 1 lyžicu vínneho octu, soľ, mleté čierne korenie, 200 g syra cottage, hrsť nasekanej pažítky

Príprava

Papriky umyjeme a celé potrieme olejom. Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme lístkami tymianu. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút, kým šupky mierne nesčernejú a nezačnú sa odlupovať.

Potom papriky dáme do mikroténového vrecka, necháme ich zapariť, ľahko ich tak ošúpeme. Papriky zbavíme semiačok a nakrájame. V mise ich premiešame s vínnym octom, so soľou, s korením a lyžicou oleja. Bagety nakrájame na plátky, ktoré opečieme na panvici nasucho. Paprikovú nátierku rozotrieme na bagety, navrch dáme lyžičku syra cottage a posypeme nasekanou pažítkou.

Tvarohová s medvedím cesnakom

Suroviny

100 g syra feta, 200 g tvarohu, 1/2 ks čerstvej čili papričky, 50 g medvedieho cesnaku, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 2 lyžičky olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Príprava

Syr a tvaroh nadrobíme do misy, vidličkou dobre roztlačíme a premiešame. Z čili papričky odstránime semiačka, nakrájame na prúžky, medvedí cesnak nadrobno nasekáme. K hmote pridáme čili papričku, medvedí cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej, trochu osolíme(syr feta je sám o sebe slaný) a okoreníme. Nátierku uložíme na chladné miesto na pol hodinu odpočinúť, potom natrieme na čerstvé tmavé pečivo.

Bryndzová

Suroviny

160 g bryndze, 120 g masla, mletú červenú papriku, strúčik cesnaku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Príprava

Bryndzu zmiešame so zmäknutým maslom dohladka. Pridáme červenú papriku, prelisovaný cesnak a premiešame. Dochutíme soľou a korením.

K téme

14 úžasných vlastností cesnaku (nielen) proti rakovine Úžasné tvarohové rezy so želatínou

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

K téme

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.