Sladké poďakovanie pre maškrtné mamičky

torta pre mamičky
Zdroj foto: Haribo

S druhou májovou nedeľou každoročne vyvstáva otázka, čím našim drahým mamičkám vykúzliť úsmev na tvári. Pre tých, ktorí ešte nemajú vymyslenú pozornosť, prinášame tip na sladkú sušienkovú tortu v tvare M, k príprave ktorej vám stačí len pár ingrediencií a odhodlanie piecť s láskou. Ak pridáte na ozdobu želatínové cukríky a pár jedlých čerešňových kvetov, úspech je zaručený.

Je to práve mamička, ktorá nám ukázala všetky kúzla, ktoré sa dajú v kuchyni pripraviť. Odmeňte sa jej za to rovnakou mierou a upečte lahodný dezert, na ktorom si najlepšie pochutí v spoločnosti celej rodiny.

Sušienková torta v tvare „M“

Ingrediencie na linecké cesto:

300 g hladkej múky

3 g soli

180 g zmäknutého masla

130 g múčkového cukru

60 g vajec

Postup

  1. Všetky suroviny vložte do jednej misy a miešajte len tak dlho, pokým sa cesto nespojí. Zabaľte do fólie a chlaďte minimálne 30 minút.
  2. Následne cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku cca 3 milimetre. Z papiera či tenkého kartónu si vystrihnite písmeno M a podľa neho vykrajujte.
  3. Pečte na 170 °C, dozlata (cca 12 minút, záleží na type rúry). Nechajte vychladnúť a až potom zložte z plechu.

Ingrediencie na krém:

250 g mascarpone

100 g gervais

250 ml smotany 33%

50 g cukru krupice

Želatínové cukríky

Postup:

  1. Vychladené mascarpone, gervais a smotanu vyšľahajte spolu s cukrom. Ku koncu opatrne, nech sa krém neprešľahá.
  2. Do vzniknutého krému zapracujte nasekané cukríky Haribo Berries. Opatrne ozdobte jednotlivé písmená a vrstvite ich na seba.
  3. Vrch ozdobte zdobiacou špičkou, ozdobte celými cukríkmi aj ich cukrovými guličkami.
  4. Na ozdobu môžete použiť aj rôzne jedlé kvety, napr. čerešne.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom