Ako ušetriť pri varení a pečení?

IKAR
IKAR

BRATISLAVA 30. júla (PR) – Viete, ako pripraviť jedlo pre rodinu, keď v peňaženke zostalo len pár centov? Nie je to až také ťažké. Lacných pokrmov je veľké množstvo a netreba si myslieť, že takéto jedlá sú o niečo ochudobnené a nudné. Naopak, aj najjednoduchšie jedlo môže získať prívlastok nezabudnuteľnej chuti. Stačí poznať tie správne recepty, pár tipov a veľmi dôležitých trikov.

A práve tie tipy a recepty nájdete v nádhernej knihe Babičkina úsporná kuchárka.

Napríklad nikdy nezabúdajte na hospodárne využitie zvyškov potravín. Mnohí z nás s pokojným svedomím vyhadzujú zvyšky surovín aj jedál do kontajnerov. Časy sa však zmenili a pri narastajúcej nezamestnanosti a neustálom zvyšovaní cien sa musíme naučiť počítať a hospodáriť.

Ak spojíte vašu snahu ušetriť s receptami a radami v tejto knihe, určite vyjdete aj s napätým rodinným rozpočtom.

Plnofarebná Babičkina úsporná kuchárka je veľmi prehľadne a dizajnovo atraktívne riešená. Farebné fotografie, na každej strane praktické rady, priestor na vaše poznámky, zlepšenia a nápady. V každom recepte nájdete zoznam potrebných surovín a postup prípravy.

Čo teda nájdete v tejto užitočnej knihe?

Od polievok, s ktorými ušetríte, cez dobroty z mäsa ako Superrýchla sviečková, Pondelňajší guláš, Hašé po francúzsky, samostatné kapitoly tvoria Dobroty z hydiny, rýb, húb, zemiakov a zeleniny.

Uchovávať v chladničke tvrdý syr 14 dní či jest‘ týždeň starý chlieb nemá nič spoločné so zásadami zdravej výživy, ale kúsok zvyšného syra rovnako ako chlieb či pečivo z predchádzajúceho dňa možno účelne využiť na prípravu celého radu pokrmov. Akých?

Odpoveď nájdete v Babičkina úsporná kuchárka, do ktorej sa skúsená autorka Jarmila Mandžuková snažila zapracovať skúsenosti svojej starej mamy a mamy, ktoré vždy varili hospodárne, ale predovšetkým veľmi chutne a dbali o to, aby sa v domácnosti všetko zužitkovalo.

Takže, milé gazdinky a kuchárky, nebuďte márnotratné!

Množstvo receptov a tipov nájdete v novinke Babičkina úsporná kuchárka.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom