Tip na ľahkú večeru: Grilované šampiňóny

Plnený grilovaný šampiňón

Lámete si hlavu nad tým, čo pripraviť na večeru? Už nemusíte. Máme pre vás skvelý recept s podrobným postupom, ako ugrilovať lahodné plnené šampiňóny.

Na grilované šampiňóny budeme potrebovať:

12 kusov šampiňónov, 100 g bieleho jogurtu, 100 g tvrdého syra, 100 g šunky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, petržlenovú vňať, soľ.

Postup:

Zo šampiňónov odrežeme nožičky. Položíme ich na pekáč spodnou stranou klobúčika a na stredne vyhriatom grile grilujeme približne 8 minút. Medzitým si pomiešame jogurt s pretlačeným cesnakom, lyžičkou soli, vajcom, nahrubo nastrúhaným syrom a na kocky nakrájanou šunkou. Tekutinu, ktorú šampiňóny pustili, vylejeme a klobúčiky naplníme jogurtovou zmesou.

Pekáč vrátime naspäť do rúry pod gril na ďalších približne 8 minút, až kým povrch náplne dostane zlatú farbu. Podávame teplé a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk