Valentínske vtáčie mlieko

Dezert, vtáčie mlieko, pečenie, maškrta
Thinkstock

Prekvapte svoje lásky chutnou maškrtou. Prezradíme vám recept. 

Budeme potrebovať:

5 dl mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 3 bielky, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, ľubovoľné ovocie, želatínu a bielu čokoládu na ozdobenie

Postup:

V mlieku rozmiešame vanilkový cukor a necháme zovrieť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň 20 g práškového cukru. Z pripraveného snehu vykrajujeme lyžicou malé halušky, ktoré vo vriacom mlieku povaríme najprv z jednej a potom z druhej strany. Hotové snehové halušky povyberáme a necháme vychladnúť. V troche mlieka rozmiešame zvyšný cukor a žĺtky, vlejeme do vriaceho mlieka, v ktorom sme vyvárali snehové halušky, a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Na dno pohárov poukladáme ľubovolné ovocie, nalejeme krém, navrch dáme vyvarené snehové halušky, zalejeme pripravenou želatínou podľa návodu na sáčku a môžeme ozdobiť postrúhanou bielou čokoládou.  Sladkého Valentína 🙂

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom