Výborný mandľový koláč

Koláč, chlebík, štóla, pečenie, sladkosť
Thinkstock

Chutný koláč nielen ku káve, ktorý vásm spríjemní víkend.

Na Výborný mandľový koláč budeme potrebovať:

Suroviny

210 g polohrubej múky, 5 vajec, 200 g hrozienok, 100 g sušených čerešní, 150 g kandizovaného ovocia, 130 ml umu, 50 g pomletých mandlí, 190 g práškového cukru, 40 g pokrájaných mandlí, 200 g masla, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 2 lyžice pomarančového likéru, 3 lyžice pomarančového džemu, 70 g čokoládovej polevy

Postup

Hrozienka, sušené čerešne a kandizované ovocie zalejeme umom a necháme aspoň 3 hodiny odstáť. Žĺtka vymiešame s maslom a s práškovým cukrom do peny. Pridáme pomarančový likér, preosiatu múku s kypriacim práškom a pomleté mandle.

Vmiešame odstáte, scedené ovocie, pokrájané mandle a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Spolu premiešame. Podlhovastú formu vymastíme, vysypeme strúhankou, naplníme cestom a upečieme vo vyhriatej rúre.

Po upečení koláč vo forme prikryjeme a necháme odstáť aspoň 12 hodín. Potom vyberieme z formy, povrch potrieme pomarančovým džemom, polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a po stuhnutí polevy nakrájame.

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk