Bratislavaden.sk
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Haribo 1.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
5. decembra 2017 LifestyleVianoce od DamskaJazda.skPR Dámska jazda Diskusia()

Vychutnajte si sviatočné chvíle so sladkými dobrotami

Kúzelné vianočné obdobie klope na dvere. Niektorí sa tešia na sviatočnú atmosféru, iní na oddych a tí najmenší na darčeky. Väčšina však očakáva predovšetkým čas pokoja a mieru, ktorý prežijú so svojimi najbližšími. A ten je na Vianoce spojený hlavne so spoločnými chvíľami strávenými pri sviatočnom stole plnom lahodných pokrmov. Prekvapte tento rok svojich najbližších a priateľov originálnymi sladkosťami a dezertom. Inšpirujte sa receptami s HARIBO cukríkmi a užite si sladkú vianočnú atmosféru.

Tradičné sladkosti ako vanilkové rožky, linecké a mnohé ďalšie sú evergreeny, ktoré nikdy neomrzia. Skúste ale tieto sviatky pripraviť guličky z bielej čokolády doplnené gumovými medvedíkmi HARIBO. Použiť môžete klasické ovocné cukríky, ale aj ich mini podobu. Deti ich budú milovať!

Guličky z bielej čokolády s HARIBO medvedíkmi

310 g bielej čokolády

5 lyžíc masla

3 lyžice smotany

štipka soli

hrsť želatínových medvedíkov (nakrájaných na malé kúsky)

práškový cukor na obalenie guličiek

Postup

Na miernom ohni zohrejeme bielu čokoládu, maslo, smotanu a štipku soli. Keď sa všetky ingrediencie rozpustia, pridáme medvedíkov. Zmes necháme 2 až 3 hodiny stuhnúť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty vytvarujeme guličky a obalíme ich práškovým cukrom.

Vianoce nie sú len o cukrovinkách. Pripravte si tiež lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Servírovať ho môžete po sviatočnom obede, ale i hosťom na Silvestra.

Vianočná torta

(priemer formy 20 cm)

5 vajec

150 ml oleja

150 ml vody

220 g krupicového cukru

310 g hladkej múky

10 g kakaa

1 prášok do pečiva

Vajíčka vyšľahajte do peny a postupne pridávajte olej, vodu a cukor. Zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva, preosiatu múčnu zmes pridajte k vyšľahaným vajíčkam a miešajte ručnou metličkou. Pečte 60 minút na 150 oC.

Krém z mascarpone

500 ml smotany na šľahanie 33 %

1 balenie mascarpone

400 g cream cheese (môžete nahradiť smotanovým syrom Philadelphia alebo Gervais)

Cukor podľa chuti

Všetky suroviny zmiešajte, vyšľahajte a pripravte hladký krém. Mal by byť ľahko riedkej konzistencie.

Zdobenie

Do väčšej nádoby, ideálne sklenenej, striedavo vrstvite korpus a krém. Po obvode nádoby naaranžujte perníčky a želatínových medvedíkov. Docielite tak nielen skvelú chuť, ale aj efekt, ktorý ulahodí vašim očiam.

 

PRODUKTOVÝ TIP

Golbären Minis – spoločníci, kdekoľvek si len budete priať

Malina, citrón, jablko, jahoda, pomaranč, ananás – to sú príchute tradičných zlatých medvedíkov. Teraz však v mini verzii, ktorá sa zmestí do vrecka každého lyžiara i sankára. Vyskúšajte praktické balenie, ktoré sa hodí na každú príležitosť.

K téme

Jarné pečenie pre celú rodinu 3-krát recept na famózne vianočné koláče bez výčitiek

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

K téme

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.