Vynikajúci medový kremeš

Krémeš na tanieri

Patríte medzi gazdinky, ktoré sa snažia každý víkend potešiť svojich blízkych chutným domácim koláčikom? Ak sa vám minú recepty, alebo jednoducho chcete vyskúšať niečo nové, skúste sa inšpirovať v našej sekcii Recepty a nápady.

Aj vy milujete krémeše? Ak áno, vyskúšajte nasledujúci recept na medový krémeš. Zaručene neoľutujete. V našej rodine sa stal obľúbenou pochúťkou a bez neho sa už nezaobídu žiadne sviatky.

Vynikajúci medový krémeš

Cesto:

300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 polievková lyžica rumu, 1 celé vajce, 1 žĺtok, 1 veľká lyžica medu, 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 50 g masla.

Zo surovín vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na dva tenké pláty, ktoré prenesieme na vymastené a pomúčené plechy. Pred pečením cesto popicháme vidličkou. Postupne upečieme pri teplote 220 °C približne 7 až 10 minút.

Krém:

1 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 3 krémové prášky Zlatý klas, 250 g kryštálového cukru, 1 Hera alebo maslo.

Ako prvé dáme variť 8 dl mlieka s vanilkovým cukrom. Za občasného miešania privedieme do varu. Do zvyšného mlieka nasypeme krémové prášky, pomiešame a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme. Puding odstavíme a ešte kým je horúci, pridáme do neho cukor. Premiešame a necháme vychladnúť.

Heru vyšľaháme a pridáme do vychladnutého pudingu. Spolu vyšľaháme.
Hotový krém nanesieme na medový plát. Na vrch krému rozotrieme šľahačku, ktorú si pripravíme z dvoch šľahačiek v prášku (ak ju chcete mať sladšiu, môžete do nej pridať vanilkový cukor). Na vrch dáme druhý plát a posypeme práškovým cukrom. Krájame na druhý deň, keď pláty zmäknú.

Veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk