Zbavte sa celulitídy pomocou jablčného octu a vody

celulitída

Štúdie ukazujú, že celulitídou trpí až 75% žien. Ide o tzv. pomarančovú kožu, malé jamky najmä v oblasti stehien a zadku. Je spôsobená zlou stravou, pomalým trávením, ale aj hormonálnou nerovnováhou, nedostatočnou fyzickou aktivitou, prebytočným tukom, dehydratáciou alebo silnou kožou. Veľakrát k nej máme genetické predispozície, dedí sa z generácie na generáciu.

Ako vzniká?

Na vine sú voľne plávajúce tukové bunky uložené tesne pod kožou. Môžu sa objaviť kdekoľvek po tele, spravidla ale v častiach s menším krvným obehom. Zbaviť sa celulitídy úplne je takmer nemožné, jej príznaky ale môžete do značnej miery zmierniť. Pomôže vám k tomu obyčajný jablčný ocot zmiešaný s vodou.

Jablčný ocot obsahuje veľa minerálov, je bohatý na horčík a draslík, odplavuje z tela toxíny a pomáha telu zbaviť sa zadržiavanej vody. Recept je jednoduchý. Stačí zmiešať trochu jablčného octu s dvoma pohármi vody, pridať môžete aj trochu medu. Touto zmesou potom potierajte postihnuté miesta. Nechajte ho na tele pôsobiť asi tridsať minút a potom ho zmyte horúcou vodou. Postup opakujte dvakrát denne do tej doby, než budete spokojné s výsledkami.

jablčný ocot
jablčný ocot www.gettyimages.com

Skúste aj druhý recept

Zmiešať môžete aj jeden diel jablčného octu a jeden diel vody. Roztok potom aplikujte na miesta s celulitídou, zabaľte do fólie a zafixujte nahriatym uterákom. Zmes nechajte pôsobiť asi hodinu a potom ju opláchnite teplou vodou. Opakujte raz denne, kým nebudete spokojné s výsledkami. Koža by sa mala onedlho začať spevňovať a naťahovať. Jablčný ocot je ale efektívny aj pri chudnutí. Zmiešajte dve polievkové lyžice octu s čajovou lyžičkou medu a aplikujte ju na miesta, kde by ste sa radi zbavili prebytočného tuku. Nechajte hodinu pôsobiť a zmyte. Opakujte dvakrát denne. Nutné je však podotknúť, že všetky chudnúce techniky je potrebné podporiť primeranou fyzickou aktivitou, vyváženou stravou a dostatočným príjmom tekutín.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom