Hygienici skontrolujú počas majstrovstiev ubytovacie aj stravovacie zariadenia

Restauracia jedlo pixabay.jpg
Foto: ilustračné, pixabay.com

Pracovníci z Regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave kontrolujú ubytovacie zariadenia aj zariadenia spoločného stravovania v súvislosti s MS v hokeji.

Ako informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v tlačovej správe, hygienici vyšetrujú aj vzorky pitnej vody. Kontroly v rámci výkonu štátneho zdravotného dozoru budú vykonávať počas celého trvania šampionátu.

Pracovníci RÚVZ si všímajú najmä dodržiavanie hygienických štandardov v ubytovacích zariadeniach, dodržiavanie prevádzkového poriadku, preverujú aj platnosť dokladov o uvedení priestorov do prevádzky. V stravovacích zariadeniach odoberajú vzorky pokrmov na mikrobiologické a chemické vyšetrenie. Kontrolujú predovšetkým zariadenia spoločného stravovania v hoteloch, kde sú ubytovaní účastníci majstrovstiev, ale i hygienickú nezávadnosť potravín v reštauráciách a v zariadeniach rýchleho stravovania, ako sú bufety, lahôdky a zmrzlina.

Súčasťou hygienických opatrení na zabezpečenie bezproblémového priebehu majstrovstiev sveta je aj nepretržité monitorovanie výskytu infekčných ochorení. „Masové podujatia môžu byť vhodným miestom na šírenie infekčných ochorení a vypuknutie lokálnych epidémií a k najčastejším faktorom prenosu infekčných nákaz patria vzduch, voda a strava,“ upozorňuje úrad verejného zdravotníctva.

V prípade zistenia nedostatkov hygienici ukladajú prevádzkovateľom opatrenia s termínmi na ich odstránenie, pokyn na ich odstránenie a môžu uložiť aj blokovú pokutu.

Ďalšie k téme

    Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

    Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom