Nevyhadzujte prázdny pohár od Nutelly. Mnohí robia rovnakú chybu – a pritom sa pripravujú o lahodnú odmenu

prázdny pohár od Nutelly
prázdny pohár od Nutelly Foto: František Stacho

Keď dojedáme poslednú lyžičku Nutelly, väčšina z nás ani na chvíľu nezaváha a pohár letí rovno do koša alebo do triedeného odpadu. No ešte predtým, než to nabudúce urobíte, zastavte sa. V tom zdanlivo prázdnom pohári sa totiž skrýva malý poklad, ktorý môže viesť k prekvapivo chutnému výsledku. Stačí jednoduchý trik a o chvíľu budete popíjať horúcu čokoládu s jemným orieškovým nádychom, akú by ste v bežnej kaviarni len ťažko hľadali.

Mnohí z nás sa už určite pokúšali doškrabať posledné kúsky nátierky zo stien pohára – lyžičkou, nožíkom, či dokonca prstom. A keď sa nám zdá, že sme všetko využili, pohár putuje preč. Pravdou však je, že práve tie drobné „nevybraté“ zvyšky dokážu poslúžiť ako výborný základ pre teplý sladký nápoj. Takto jednoducho môžete pretvoriť zvyšky nutelly na nečakane lahodnú domácu špecialitu.

Ako si pripraviť horúcu čokoládu s nutellovou príchuťou

Stačí pár bežných surovín a minúta vášho času

Čo budete potrebovať:

  • približne 2 lyžice kvalitného kakaa (môže byť aj sladené, ak preferujete jemnejšiu chuť)
  • 1–2 lyžice cukru podľa chuti, prípadne lyžičku medu
  • 1 hrnček horúceho plnotučného mlieka
  • prázdny pohár od Nutelly so zvyškami nátierky na stenách

Ako postupovať:

  1. Mlieko zahrejte tesne pod bod varu a ešte horúce ho nalejte do prázdneho pohára, v ktorom ostala nutella.
  2. Prisypte kakao a oslaďte podľa vlastných preferencií – môžete použiť cukor, med alebo aj obľúbený sirup.
  3. Pohár dobre uzatvorte, ideálne pôvodným viečkom, a poriadne ho pretrepte. Horúce mlieko uvoľní zvyšné vrstvičky nutelly zo stien pohára a všetko sa krásne spojí.
  4. Výslednú zmes prelejte do hrnčeka. Pre ešte luxusnejší zážitok môžete pridať šľahačku, trošku škorice alebo nastrúhanú kvalitnú čokoládu.

Výsledkom je jemný, krémový a výrazne čokoládový nápoj, v ktorom sa oriešková chuť nutelly dokonale rozvinie. A to všetko bez plytvania!

Malá zmena, veľká odmena: nič nevyhadzujte zbytočne

Tento jednoduchý postup je krásnym príkladom toho, že aj bežné kuchynské „odpadky“ môžu ešte poslúžiť. Vďaka horúcemu mlieku využijete nutellu skutočne do poslednej kvapky, a zároveň si doprajete niečo sladké bez zložitej prípravy. Je to nápad, ktorý šetrí peniaze, čas aj chuťové poháriky.

Ak máte doma deti, garantujeme, že ich touto sladkou vychytávkou okamžite získate. A dospelí? Tí zvyčajne neveria, že taký jednoduchý postup dokáže vytvoriť takú chutnú horúcu čokoládu.

Podeľte sa o tento trik

Povedzte o tomto jednoduchom, no prekvapivo efektívnom nápade rodine, kamarátom či kolegom. Každý, kto má rád čokoládové nátierky, ho určite ocení. A možno práve tento postup zmení váš pohľad na to, čo je „prázdny“ pohár od Nutelly.

Odporúčané

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk