Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Spilka offices bratislava stare mesto.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: spilkaoffices.sk

Národná kultúrna pamiatka pôvodného pivovaru Stein v Bratislave získala kolaudačné rozhodnutie

Náklady na rekonštrukciu Spilky sú približne 10-miliónov eur.

Projekt Spilka Offices na Legionárskej ulici v Bratislave získal kolaudačné rozhodnutie. Rekonštrukciu Spilky zabezpečila spoločnosť MiddleCap a náklady na opravu sú približne 10-miliónov eur. Podľa MiddleCap sa investície ešte zvýšia z dôvodu dokončenia nájomných priestorov.

Budova Spilky je národná kultúrna pamiatka a jediná zachovaná časť pôvodného pivovaru Stein v Bratislave. Informovali o tom na tlačovej besede predstavitelia spoločnosti MiddleCap.

Kancelárie aj reštaurácia

Na piatich nadzemných podlažiach poskytne budova Spilky budúcim užívateľom najvyšší komfort administratívnych nájomných priestorov pod obchodným názvom Spilka Offices. Vďaka zachovanej pôvodnej konštrukcii vzniknú v priestoroch Spilky kancelárske priestory so svetlou výškou podlaží až do 13,5 metra, o ktoré prejavili záujem už prví nájomníci.

Celková výmera kancelárskeho podlažia je 2 150 metrov štvorcových a k dispozícií má byť 59 parkovacích miest. Najvyššie podlažie ponúka okrem exkluzívnych priestorov pod kupolou panoramatickú terasu s rozlohou 120 metrov štvorcových.

Na prízemnom podlaží plánujú na budúci rok otvoriť pivovarskú reštauráciu. Celkový priestor reštaurácie má byť 1 250 metrov štvorcových.

Zachovávanie pôvodu

Pivovarská reštaurácia bude dokončená v prvej polovici budúceho roka. Do celého projektu sme vstúpili v roku 2015, keď sa začalo robiť na komplexnom návrhu obnovy tejto národnej kultúrnej pamiatky. Finálne sme ju dokončili v tomto období. Očakávam, že celá budova by mohla byť dokončená a naplnená do dvoch rokov,“ povedal Róbert Michalica zo spoločnosti MiddleCap.

Pri stvárnení vonkajšieho výrazu budovy sme vychádzali zo snahy o návrat k pôvodným povrchom a farebnosti. Zachované je aj charakteristické členenie fasády so štvorcovými oknami, nové presklené otvory na prízemí symbolizujú transformáciu územia z uzavretého priemyselného areálu na otvorený polyfunkčný blok s dôrazom na prepojenie s mestskými priestormi,“ povedal Ivan Masár z architektonickej kancelárie Bouda a Masár, ktorá mala na starosti rekonštrukciu objektu.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies

X