Slovak Food Festival bude tento rok zameraný na tému zero waste

Slovak food festival
ilustračné: SITA

Bratislavčania sa opäť môžu tešiť na ďalší skvelý festival  s dobrým jedlom. V hlavnom meste sa bude konať Slovak Food Festival.

Podujatie plné chutného tradičného jedla sa bude konať v priestoroch Bratislavského hradu, takže aj prostredie láka na návštevu tohto podujatia. Najväčší piknik v meste sa bude konať od štvrtka 24. mája do nedele 27. mája. Vo štvrtok začína podujatie o 17. a končí o 21. hodine. V piatok sa otvoria brány o 14. hodine a zatvoria sa o 21. hodine. Cez víkend otvorí festival svoje brány o 11. hodine, v sobotu skončí o 21. a posledný deň podujatia o 18. hodine. V rámci štvordňového festivalu predstavia svoje kulinárske umenie hotely, reštaurácie, ale aj samotné značky. Návštevníci sa môžu tešiť na šéfkuchárov z celého Slovenska.

Program podujatia Slovak Food festival:

Piatok 25. 5. 2018

12.00 – 12.45 hod. Oficiálne otvorenie Slovak Food Festivalu

15.00 – 16.00 hod. Zero Waste

16.00 – 17.00 hod. Juniorský Národný team: Súťažné jedlo – v tejto súťaži sa predstavia reprezentanti Slovenska SZKC

17.00 – 18.00 hod. Seriál Kuchyňa a Vojto Artz: Varíme s Kuchyňou

18.00 – 19.00 hod. Michal Konrád, šefkuchár reštaurácie Fou ZoU predstaví svoje dezerty

19.00 – 20.00 hod. Daniel Hrivňák: téma Burgre inak

Slovak food festival
Jedlo si návštevníci festivalu môžu vychutnať aj na dekách. Foto: SITA
Sobota 26. 5. 2018
11.00 – 11.45 hod. Úvod do dňa
12.00 – 13.00 hod. Daniel Širota: Ryby a kombinácia ryby a mäso
13.00 – 14.00 hod. Tomáš Pompo Pikáli: Sezónne ovocie
14.00 – 15.00 hod. Andrej Bičan: Súťaž v konzumácií – Fear Factor 
15.00 – 16.00 hod. Andrej Bičan a Peťo Muller – Food challenge LIVE
16.00 – 17.00 hod. Junior, Ivan Rusina, Fero Sedlák: Kuchárska show – Moja mama varí lepšie ako tvoj team
17.00 – 18.00 hod. Slovenský rekord v sabráži
18.00 – 19.00 hod. Robert Sklenář: Český a slovenský les/Ryby
20.00 – 21.00 hod. Slováková Kristína: Ohňová show
Pečená hus, jedlo
ilustračné: thinkstockphotos.com
Nedeľa 27. 5. 2018
11.00 – 11.45 hod. Úvod do dňa
12.00 – 13.00 hod. Tinka a Artz Vojto: Detský workshop Vojto a Tinka varia s deťmi
13.00 – 14.00 hod. Oskar Klanert: 3-chodové menu
14.00 – 15.00 hod. Maroš Mrenica: Moderná slovenská kuchyňa
15.00 – 16.30 hod. Dobré vedieť s Rasťom Sokolom a Teleránom
Bylinky, nátierka, medvedí cesnak, pesto, jedlo
ilustračné: pixabay.com

Zero waste ako hlavná téma festivalu

Hlavnou témou  tohtoročného festivalu bude zero waste. Tento ročník nebude zameraný len na skvelé jedlo a zábavu, ale aj na vzdelávanie. Skúsení šéfkuchári ukážu počas svojich prednášok, čo sa dá robiť s nadbytočnými zásobami v kuchyni či v komore. Tejto problematike sa budú venovať aj ekoblogeri či zástancovia zero waste.

Návštevníci sa dozvedia informácie o tom, ako sa dá zužitkovať čo najviac zeleniny a ovocia a hospodáriť s jedlom do poslednej omrvinky. Súčasťou festivalu bude v sobotu o 16.30 hod. aj diskusia na tému plytvania jedlom. Ďalšia zaujímavá prednáška bude o tom, ako pomáha mixér neplytvať jedlom. V tejto zóne sa návštevníci dozvedia aj ako uvariť cuketové špagety či karfiolové halušky.

V rámci sprievodného programu bude pripravená tanečná skupina Dancy shake, ktorá sa venuje tanečnému divadlu. Skupina pripravuje svoje choreografie tak, že každý tanec má v sebe schovaný krátky príbeh.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk