Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Slovak food festival
ilustračné: SITA
17. mája 2018 Podujatia a akcie Bratislava od Simona Jurigová, © BratislavaDen.sk Diskusia()

Slovak Food Festival bude tento rok zameraný na tému zero waste

Bratislavčania sa opäť môžu tešiť na ďalší skvelý festival  s dobrým jedlom. V hlavnom meste sa bude konať Slovak Food Festival.

Podujatie plné chutného tradičného jedla sa bude konať v priestoroch Bratislavského hradu, takže aj prostredie láka na návštevu tohto podujatia. Najväčší piknik v meste sa bude konať od štvrtka 24. mája do nedele 27. mája. Vo štvrtok začína podujatie o 17. a končí o 21. hodine. V piatok sa otvoria brány o 14. hodine a zatvoria sa o 21. hodine. Cez víkend otvorí festival svoje brány o 11. hodine, v sobotu skončí o 21. a posledný deň podujatia o 18. hodine. V rámci štvordňového festivalu predstavia svoje kulinárske umenie hotely, reštaurácie, ale aj samotné značky. Návštevníci sa môžu tešiť na šéfkuchárov z celého Slovenska.

Program podujatia Slovak Food festival:

Piatok 25. 5. 2018

12.00 – 12.45 hod. Oficiálne otvorenie Slovak Food Festivalu

15.00 – 16.00 hod. Zero Waste

16.00 – 17.00 hod. Juniorský Národný team: Súťažné jedlo – v tejto súťaži sa predstavia reprezentanti Slovenska SZKC

17.00 – 18.00 hod. Seriál Kuchyňa a Vojto Artz: Varíme s Kuchyňou

18.00 – 19.00 hod. Michal Konrád, šefkuchár reštaurácie Fou ZoU predstaví svoje dezerty

19.00 – 20.00 hod. Daniel Hrivňák: téma Burgre inak

Slovak food festival
Jedlo si návštevníci festivalu môžu vychutnať aj na dekách. Foto: SITA
Sobota 26. 5. 2018
11.00 – 11.45 hod. Úvod do dňa
12.00 – 13.00 hod. Daniel Širota: Ryby a kombinácia ryby a mäso
13.00 – 14.00 hod. Tomáš Pompo Pikáli: Sezónne ovocie
14.00 – 15.00 hod. Andrej Bičan: Súťaž v konzumácií – Fear Factor 
15.00 – 16.00 hod. Andrej Bičan a Peťo Muller – Food challenge LIVE
16.00 – 17.00 hod. Junior, Ivan Rusina, Fero Sedlák: Kuchárska show – Moja mama varí lepšie ako tvoj team
17.00 – 18.00 hod. Slovenský rekord v sabráži
18.00 – 19.00 hod. Robert Sklenář: Český a slovenský les/Ryby
20.00 – 21.00 hod. Slováková Kristína: Ohňová show
Pečená hus, jedlo
ilustračné: thinkstockphotos.com
Nedeľa 27. 5. 2018
11.00 – 11.45 hod. Úvod do dňa
12.00 – 13.00 hod. Tinka a Artz Vojto: Detský workshop Vojto a Tinka varia s deťmi
13.00 – 14.00 hod. Oskar Klanert: 3-chodové menu
14.00 – 15.00 hod. Maroš Mrenica: Moderná slovenská kuchyňa
15.00 – 16.30 hod. Dobré vedieť s Rasťom Sokolom a Teleránom
Bylinky, nátierka, medvedí cesnak, pesto, jedlo
ilustračné: pixabay.com

Zero waste ako hlavná téma festivalu

Hlavnou témou  tohtoročného festivalu bude zero waste. Tento ročník nebude zameraný len na skvelé jedlo a zábavu, ale aj na vzdelávanie. Skúsení šéfkuchári ukážu počas svojich prednášok, čo sa dá robiť s nadbytočnými zásobami v kuchyni či v komore. Tejto problematike sa budú venovať aj ekoblogeri či zástancovia zero waste.

Návštevníci sa dozvedia informácie o tom, ako sa dá zužitkovať čo najviac zeleniny a ovocia a hospodáriť s jedlom do poslednej omrvinky. Súčasťou festivalu bude v sobotu o 16.30 hod. aj diskusia na tému plytvania jedlom. Ďalšia zaujímavá prednáška bude o tom, ako pomáha mixér neplytvať jedlom. V tejto zóne sa návštevníci dozvedia aj ako uvariť cuketové špagety či karfiolové halušky.

V rámci sprievodného programu bude pripravená tanečná skupina Dancy shake, ktorá sa venuje tanečnému divadlu. Skupina pripravuje svoje choreografie tak, že každý tanec má v sebe schovaný krátky príbeh.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X