Vedeli ste, že v kraji máme gurmánsky raj? Na tomto mieste nájdete legendárnu husacinu

Hus husacie hody kraj.jpg

Husacia sezóna je v plnom prúde a gurmáni z celého Slovenska mieria do Bratislavského kraja. Jedna malebná obec pod Karpatami ponúka nezabudnuteľné husacie hody, ktoré si vychutnáte nielen na jeseň, ale po celý rok. Zistite, prečo sa oplatí navštíviť túto gastronomickú destináciu a kde si rezervovať miesto na chrumkavú hus.

S príchodom jesene sa mnohí tešia na tradičné husacie hody, ktoré patria k obľúbeným slovenským špecialitám. Najlepšie miesto, kde si vychutnať chrumkavú hus, je bezpochyby Slovenský Grob. Táto obec v Bratislavskom kraji sa husacinou preslávila nielen doma, ale aj za hranicami.

Tradícia pečenia husí v Slovenskom Grobe má viac ako 100 rokov. Pôvodne išlo o rodinné recepty, ktoré sa dedili z generácie na generáciu. Postupne sa však miestne špeciality dostali do povedomia širšej verejnosti a dnes lákajú gurmánov z celého sveta. V obci nájdete takmer 30 prevádzok, ktoré ponúkajú autentické husacie hody so všetkým, čo k tomu patrí – od pečených husí, cez domáce lokše, až po kvalitné víno.

Zaujímavosťou je, že Slovenský Grob má svoj vlastný Cech husacinárov, ktorý vznikol v roku 2000. V združení je sedem prevádzok, ktoré dbajú na dodržiavanie tradičných postupov prípravy a zachovanie jedinečného charakteru tohto jedla.

Ak si chcete dopriať pravý gurmánsky zážitok, odporúča sa vopred si rezervovať miesto. Najmä počas jesennej sezóny je o husacie hody obrovský záujem, no v Slovenskom Grobe si ich môžete dopriať počas celého roka. Táto lokalita je ideálnou voľbou nielen pre milovníkov dobrého jedla, ale aj pre tých, ktorí hľadajú autentickú atmosféru a tradičnú slovenskú pohostinnosť.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk