Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lekári pomenovali zemiaky, ktoré by sa nemali jesť

reklama:
reklama:
zemiaky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zemiaky www.gettyimages.com

Odborníci tvrdia, že tento výrobok by mal byť skladovaný na chladnom a tmavom mieste. Takéto podmienky zabraňujú produkcii solanínu, toxickej látky. Ak sú zemiaky neustále uchovávané v chladničke, potom sa škrob, ktorý je ich súčasťou, zmení na cukor. A keď sú varené, tieto zemiaky tvorí akrylamid, chemickú látku, ktorá zvyšuje riziko rakoviny.

Nelúpané zemiaky

Ak kupujete zemiaky v supermarkete, nejedzte ich so šupkou. Dlhodobé skladovanie v šupke tohto produktu produkuje toxické látky, ktoré sú nebezpečné pre ľudské telo. Táto zelenina je navyše často ošetrovaná pesticídmi.

Špinavé zemiaky

Skontrolujte, ako čerstvý môže byť produkt podľa vône, a zemiaky nie sú výnimkou. Ak cítiť sladkú a zatuchnutú vôňu, neodporúča sa ho používať.

Škvrnité zemiaky

Ak si všimnete mokrých škvŕn na zelenine, potom sú zemiaky kontaminované baktériami, takže takýto produkt pokojne pošlite do koša.

Mäkké zemiaky

Aj keď sú zemiaky doma v správnych podmienkach, jednotlivé korene môžu byť mäkké a pomalé. Nemali by ste ich jesť, je to spôsobené zvýšenou hladinou solanínu.

Ak sú na zemiakoch zelené plochy

Čím dlhšie sú zemiaky na slnku, tým viac sa v nich produkuje solaninový toxín. Nahromadenie solanínu môže spôsobiť, že oblasti kože zozelenejú. A toto „zelené“ by v žiadnom prípade nemal jesť človek ani zviera. Pri čistení teda určite vyrežte zelené úlomky, alebo sa od takých zemiakov úplne držte ďalej.

reklama:

K téme

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Bratislavy raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Diskusia

Odporúčame

Copyright © BratislavaDen.sk Všetky práva vyhradené. BratislavaDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.