BLOG: Vianočné spojenie umenia a kreatívnych rúk

Lrm_export_20171210_084429.jpg

Vianoce. Tradičný sviatok našich životov sprevádzaný verejnými oslavami a rôznymi aktivitami. Niekto vníma vianočné podujatia ako stratu času, či zbytočné míňanie peňazí. Avšak niekedy sa zíde tráviť spoločné chvíle s rodinou alebo priateľmi, kedy puto medzi nimi tuhne silnejšie ako samotná zima. I keď sú najznámejšie a najvyhľadávanejšie vianočné trhy na Hlavnom námestí, tento rok som sa zamerala na dve odlišné miesta.

Bratislavská Incheba Expo Aréna

incheba_vianocne_trhy

Pri pomyslení na kryté priestory vianočných osláv sa môže vytrácať sviatočná atmosféra. Ale aj táto netradičnosť so sebou priniesla veľkú výhodu – teplo a širokú paletu produktov pre milovníkov nakupovania. Bratislavská Incheba dostatočne využila svoje priestory. Vianočné trhy rozdelila na dve sekcie.

Tradičné Vianočné trhy, kde sa nachádzajú akékoľvek produkty, aj zo zahraničia.

Home Made produkty, na ktorých sa preukázala šikovnosť domácich Slovákov. Ak sa ľudia z toľkého nakupovania a chodenia unavili, mohli sa kamsi usadiť aj s pohárikom medoviny  a vychutnávať si pocit radosti.

Bratislavský Hrad

bratislavsky_hrad_filova

Naopak, ak ich preplnené priestory neohúrili, mohli sa presunúť na náš neďaleký Bratislavský hrad. Vianočnú eufóriu si mohli spestriť prechádzkou naprieč nočnou Bratislavou, kedy mesto ožíva krásou pestrofarebných svetiel.

Varené víno. Cigánska pečienka. Príjemná atmosféra. Priestranstvo hradu bolo vhodne vysvietené a ozdobené, no svetiel nie je nikdy dosť. Pre odvážlivcov zahriatych vareným vínom bol, ako vždy, dostupný unikátny výhľad na časti zaneprázdnenej Bratislavy. Aj medzi veľkým množstvom ľudí mal človek príležitosť vychutnať si uzimený vianočný moment a z výšky spoznávať ruch mesta, ako domáci obyvateľ alebo ako vtipný rakúsky turista.

Ak vonku začínalo pritužovať, boli tu aj iné spôsoby ako sa zahriať a v skrytých umelcoch vyvolať pocity krásna.

Vo vnútorných priestoroch hradu sa konala výstava zameraná na súkromný svet a problematiku človeka. Pri pohľade na obrazy, ktoré svojsky spracovali túto tému, vznikla istá spojitosť, aj keď nesúvisela s vianočnými sviatkami – vážte si to, čo máte a tých, ktorí stoja po vašom boku. Súdržnosť rodiny a najbližších priateľov je dôležitá po celý rok, ale Vianoce a vianočné trhy sú ich pekným pripomenutím.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk
Tento text je súčasťou blogovej sekcie portálu Bratislavaden.sk. Redakcia portálu nezodpovedá za obsahovú ani štylistickú stránku textu. V prípade, ak v texte identifikujete problém, neváhajte ho prosím nahlásiť na redakcia@bratislavaden.sk. Ak sa chcete pridať k bloggerom na Webnovinách, registrujte sa TU.
Máte tip na článok? Napíšte nám TU